Свят

В Запорожие забраниха да се говори срещу Русия, нарушителите се експулсират

Запорожка област забрани дискредитирането на властите на Руската федерация, както и проявата на екстремистка дейност и използването на нацистки символи. Това съобщи в своя канал в Telegram ръководителят на военно-гражданската администрация на региона Евгений Балицки.

С указ се забранява дискредитирането на властите на Руската федерация, външната политика на страната, въоръжените сили на, разпространението на невярна информация за действията на руските и тази в Запорожка област, всичко, което би представлявало заплаха за стабилността, пропаганда или оправдание на тероризма, включително терористичните дейности на националистически групи, съобщават световни агенции. 

Нарушителите на указа с решение на военния комендант могат да бъдат принудително експулсирани от Запорожка област в рамките на 24 часа.

В момента около 70% от териториите на Запорожка област са освободени, твърди Русия. Под контрола на Киев са административният център на региона, град Запорожие, като неговата функция временно се изпълнява от Мелитопол.

Подобни рецепти

Back to top button