Мода и Стил

Седмицата на модата в Милано се връща към познатия си блясък

Седмицата на модата в Милано започва днес в оптимистично настроение – за първи път след пандемията се очаква пристигането на делегация от китайски купувачи, а продажбите на италианска мода растат.

До понеделник столицата на Ломбардия ще представи своята визия за дамската мода за сезона пролет-лято 2023 г. с общо 210 прояви – 68 дефилета, над 110 презентации, 30 събития.

Февруарското издание на събитието в италианския град беше помрачено от избухването на войната в Украйна, припомня dir.bg.

Настоящото издание, от друга страна, обещава да бъде много добре посетено благодарение на завръщането на голям брой чуждестранни участници.

Милано е в очакване на 300 журналисти и 450 купувачи, включително на първата след пандемията китайска делегация.

„На линия“ ще бъдат и големите модни къщи – от „Gucci“ до „Fendi“ през „Prada“, „Versace“, „Armani“, „Dolce & Gabbana“, „Bottega Veneta“.

„Moncler“ ще празнува своята 70-годишнина, „Ferragamo“ ще дефилира на мястото на бъдещия си хотел в Милано, докато модният пазар продължава да буди любопитство с Марко де Винченцо в ролята на новия артистичен директор на къща „Etro“, Филипо Грациоли в „Missoni“ или Андреа Инконтри начело на марката „Benetton“.

Нови лица като Валентина Иларди, Марко Рамбалди или Мати Бован ще позволят да се усети „уханието“ на новите тенденции.

Въпреки че Европа е изправена пред енергийна криза и галопираща инфлация, италианските модни продажби са се увеличили с 25 процента през първата половина на 2022 г., предава БТА. Това е най-високият ръст в сектора през последните 20 години, отбеляза президентът на италианската Модна камара Карло Капаса на пресконференцията за представянето на Седмицата на модата в Милано.

 

LUPA

Подобни рецепти

Back to top button