Свят

Пентагонът разтревожи Украйна с тази вест за ефективността на ВСУ

Решението за изтегляне от територията на Украйна на американските специални части, които участваха в обучението на украинските военни там, значително усложни по-нататъшното обучение на въоръжените сили на Украйна и намали ефективността им.

Това съобщи във вторник командирът на Силите за специални операции (Специални сили на въоръжените сили) на САЩ в Европа генерал-майор Стивън Едуардс. Подчинените му части са причислени към Европейското командване на въоръжените сили на САЩ.

„С началото на руската инвазия в Украйна политиката на Съединените щати беше, че американските сили не могат да бъдат разположени на територията на Украйна.

Поради тази причина преминахме към система, в която провеждаме обучение извън Украйна със съюзници и партньори, а също така предоставяме съвети от разстояние “, каза той, говорейки на онлайн форум, организиран от мозъчния тръст New America.

„Най-големият проблем, който имаме в момента, е, че не сме с нашите партньори, така че трябва дистанционно да им предоставяме съвети и помощ. Измислихме някои уникални начини да направим това по електронен път, но за съжаление те не бяха толкова ефективни, колкото ако бяхме в действителност с нашите партньори,“ подчерта Едуардс.

Подобни рецепти

Back to top button