Здраве

Опасно: Никога не комбинирайте кафето с тези продукти

За много хора е доста опасно да комбинират кафето с определени продукти, казва Оксана Михалева, ендокринолог и диетолог.

Пиенето на топла вода на празен стомах води до неочаквани резултати

„Това се дължи на факта, че кафето съдържа танини. Те придават специфичен горчив вкус на напитката. Но тези вещества допринасят за свързването на важни елементи в червата – калций и желязо, така че човек може да получи по-малко от тях“, отбеляза Михалева.

Според нея калцият се съдържа основно в млечните продукти. Не пийте мляко само с кафе, предупреждава лекарят. Тя смята, че така може да се развие дефицит на калций. Михалева отбеляза, че подобна информация е особено актуална за юноши, бременни жени и възрастни хора.

Според лекаря проблемът с желязото е предимно при вегетарианците. Също така е вредно да се консумират млечни продукти с кафе за тези, които имат дефицит на такъв микроелемент.

 „Ако обичате да пиете кафе с мляко или сметана, това, разбира се, не е вредно, но трябва да разберете, че усвояването на калций от тази порция мляко ще бъде минимално, заключва Михалева./ и във Фейсбук

Related Articles

Back to top button