Тестени

Най-апетитните банички се правят толкова лесно:
Супер лесни и изключително апетитни триъгълни банички – това е вкусното ни и лесно предложение за закуска днес! За да си ги приготвите, няма да ви трябват нито фурната, нито кори за баница – вместо тях ще използваме популярните арабски питки Лаваш. Получават се идеално изпечени банички като с домашно точени кори – истинска наслада за всеки любител на този тип закуски!

Триъгълни банички на тиган

Необходими продукти:

  • питки Лаваш
  • яйца – 2 бр.
  • сирене – 200 г
  • масло – около 50 г
  • олио

Начин на приготвяне:

След като натрошите сиренето на ситно (може и да го настържете, а също така може да го замените с кашкавал, смес от кашкавал и сирене или топено сирене), го смесете с яйцето.

Разбъркайте много добре.

Вземете една питка. Разрежете я на две. Напръскайте с малко олио или зехтин (по желание), след което сложете една лъжица от сместа и малко парченце масло в единия край на питката.Сега прихлупете единия край на питката върху плънката, така че да се образува триъгълник. Продължете да сгъвате, следвайки формата на триъгълника (на нещо като зиг-заг), докато сгънете цялата питка. По този начин се затваря самата баничка и плънката не може да изпадне от нея по време на готвене.

Разбийте едно яйце в отделна чиния и потопете вътре баничката, след което загрейте малко масло в тигана и изпечете баничките вътре от двете страни до зачервяване, на умерен огън.

Стават уникално вкусни!

Да ви е сладко!

Кулинарни рецепти

Подобни рецепти

Back to top button