Интимно

Мисионерска поза, оргазъм и това ли е най-благоприятната поза, която позволява на жената на свърши

Ново изследване на Afun се стреми да разгадае най-добрата поза в секса за хетеросексуални жени, когато става въпрос за достигане на оргазъм. И отговорът, до който учените достигат, е добрата старомодна мисионерска поза. Само при условие обаче че има възглавница, поставена под дупето на жената, така че тазът ѝ да е леко повдигнат.

Спазми след секс, женската анатомия и каква е причината за болезнения дискомфорт след полов акт

Спазми след секс – защо се случват

Сложността на женската анатомия

Както се съобщава в списание Sexologies, двойка изследователи от частната гинекологична клиника New H Medical в Ню Йорк оценяват най-„успешната“ позиция за постигане на женски оргазъм, като подробно разглеждат кръвния поток в клитора преди и след секс в пет пози. 

Това са лице в лице, когато жената е отгоре, лице в лице в седнало положение, лице в лице, ако мъжът е отгоре (с и без възглавница), и проникване, когато жената е на колена – поза, известна леко грубовато и като „задна прашка“. 

Снимка 580910


Учените откриват, че притокът на кръв към клитора се увеличава във всяка една поза, с изключение на кучешката. Те установяват също, че сношение лице в лице, когато мъжът е отгоре (известна още като мисионерска) с възглавница под таза на жената, е най-успешното за предизвикване на кръвообращението на клитора.

„При „задната прашка“ се създава най-малко директен контакт с клитора, което води до незначително увеличение на кръвния поток в сравнение с позициите лице в лице“, пишат авторите на изследването.

Преди да направим прибързани заключения обаче, има някои предупреждения, които трябва да вземем предвид, когато разглеждаме тези резултати. Първо, проучването включва само една хетеросексуална двойка, така че със сигурност няма гаранция, че направените заключения са валидни за всички. 

Снимка 580911


Според изследването, това е „здрава двойка лекари – и двамата на 32 години“, които са „добре познати на изследователите“. Сексът под зоркия поглед на двама изследователи не е представителен за това как повечето хора се забавляват в леглото, но все пак е нещо, което си струва да опитаме.  

Всъщност проучването разглежда дали е постигнат оргазъм, като оценява нивото на кръвния поток в клитора, което предполага сексуална възбуда.

Анален секс, анално докосване, препочитани техники от жените и какво сочат данните от ново проучване

Аналните техники, които жените харесват

Какво сочат данните от ново проучване

Имайки предвид тези уточнения, важно е да се спомене, че до подобни открития са стигали учените и в по-големи проучвания. Такова е изследването от 2020 г., по време на което са анкетирани почти 20 хиляди хетеросексуални човека от Чехия.

На тях са им били зададени въпроси за предпочитанията им към 13 сексуални пози. Изводите са, че когато искат да изживеят оргазъм, повечето хора са склонни да предпочитат позите лице в лице. Най-любимата поза на почти всички обаче се оказва лице в лице, когато жената е отгоре, уточняват от IFL Science. 

LifeStyle

Related Articles

Back to top button