Нещо за Четене

Хороскоп по кръвна група – Японски метод

кръвната група


Кръвната група или кетсуеки-гата, това е метода на д-р Фурукава.

Смятаме, че се познаваме добре, но тук можем да открием различни интересни неща, които не сме знаели за себе си. Трябва само да обърнем допълнително внимание на нашето тяло.

Например, знаехте ли, че формата на ноктите или цветът на очите ви могат да разкрият много неща за вас? Вярно е.

И забавлението започва.

Нашата кръвна група разкрива защо правим определени неща. Всеки човек има по наследство различна кръвна група – A, B, AB и O (която допълнително се различава като отрицателна и положителна). С помощта на анализ, е възможно да се направи надежден психологически профил на всеки.

Японците, прилагат метода за анализ на кръвната група за всичко. През 1930 г. японски професор на име Токеджи Фурукава публикува една статия. В която се посочва, че хората, които имат една и съща кръвна група (A, B, AB и O, нямат разлика между отрицателни и положителни) споделят много сходни черти на поведение.

Оттогава категоризацията на кръвта се нарича кетсуеки-гата и се е утвърдила в японската култура. Вместо астрологични хороскопи повечето хора използват този метод при избора на бъдещи партньори. От средата на 20-ти век на в Европа се провеждат изследвания, които свързват кръвната група с личното здраве.

Съществува и разпространено схващане, че определена кръвна група може да ни направи по-податливи на някои заболявания. Или да ни предпази от тях, а диетата по кръвни групи става много популярна.

Ето какво са открили  кетсуеки-гата за всяка кръвна група.

Ако вие сте кръвна група А

Кръвна група A: имате фантастични личностни черти, според кетсуеки-гата. Вие сте сериозен човек, креативен, умен, търпелив и отговорен. Понякога сте малко упорити и в повечето случаи не позволявате „нещата да се прецакат зад гърба ви“. Вие сте силен и стабилен човек.

Понякога ви е трудно да изразявате чувствата си, защото се страхувате да им се отдадете. Липсва ви смелост и това ви вреди. Вие сте романтик. В любовта сте най-съвместими с хора, които имат кръвни групи А и АВ.

Хората ви възприемат като спонтанен човек и това може да е свързано с факта, че хората с кръвна група А имат по-високи нива на кортизол(хормон на стреса). Хората с кръвна група А трябва да практикуват физическа активност като йога или Тай Чи, вместо бягане или вдигане на тежести, защото намаляват напрежението и риска от сърдечни болки.

Привилегия на хората с кръвна група А е, че комарите не ги хапят. Това сочи проучване, проведено от Института по технологии за борба с вредителите в Токио. Така че се радвайте на спестените пари, които няма да ви се налага да харчите за спрей против комари!

Кръвна група B

Кръвната група B се е зародила в горещите савани на Източна Африка, а после се разпространява през студеното хималайско плато от воини, които живеят в региона.

Ако имате кръвна група B, вие сте страстни, бурни, креативни и много силни. Вие сте практичен човек и предпочитате да вземате нещата в свои ръце и да ги довеждате до край. Понякога сте малко импулсивни и безотговорни и ви е трудно да прощавате грешките на хората. Вие сте гъвкави и позитивни. Имате приключенски дух.

Вие сте заети с настоящия момент и не ви пука твърде много за това, което тепърва ще предстои. Но след като се влюбите в някой; за вас никой друг не съществува. В любовта сте най-съвместими с кръвни групи B и AB.

Балансът е най-важен за хората с тази кръвна група. Ако преминете от крайност към крайност, можете да нарушите ритъма на съня си. И да увеличите риска от депресия и инсулинова резистентност, казва д-р Дж. Д’Адамо, натуропат и автор на 4 кръвни групи за 4 начина на хранене. Хората с кръвна група В трябва да ядат зелени зеленчуци и ниско маслени млечни продукти.

Кръвна група AB

Ако сте група АВ, вие сте спокоен, рационален и адаптивен човек. Можете също така понякога да бъдете критични и нерешителни. Някои хора дори смятат, че имате двойствена  личност. Понякога имате нужда от малко повече време, за да приемете нещата от живота.

Живеете според чувствата си. Ето защо понякога можете да се държите наивно и дори глупаво. Можете да намерите своята сродна душа във всяка друга кръвна група.

Едно проучване, публикувано в списание Neurology, установи, че хората с кръвна група AB са изложени на най-висок риск от загуба на памет по-късен етап в живота. Ако имате кръвна група АВ, важно е да водите здравословен начин на живот.

Според проучване на Харвардския университет хората с кръвна група AB имат 23% по-висок риск от сърдечни заболявания, отколкото хората с кръвната група 0. Избягвайте кофеина, алкохола и тютюнопушенето.

Кръвна група 0

Ако сте кръвна група 0, вие сте човек, пълен със самочувствие и оптимизъм. Имате силна воля и много развита интуиция. Вие сте социален човек и често сте душата на компанията. Вие знаете, как да печелите пари за себе си. Можете да бъдете  непредсказуеми за някои свои действия.

В любовта се държите както в бизнеса: вие сте задълбочени и упорити, без комплекси, действате открито и със стил. Най-съвместим с хора с кръвна група 0 и АВ.

Кръвна група 0 са много устойчиви на стрес, но когато стресът ги застигне, им е много трудно да го избегнат. Ето защо трябва да се занимавате активно със спорт и всякакъв вид гимнастика.

Според проучване на Харвардския университет хората с кръвна група 0 имат най-нисък риск от развитие на рак. Но тъй като имат сладка кръв, те са много привлекателни за комарите.

Подобни рецепти

Back to top button