Нещо за Четене

АСТРОЛОГИЯ – разберете кои са най-важните дни през октомври

ОКТОМВРИ


Октомври 2022 г. е астрологично значим месец! Започва с шест ретроградни планети – Меркурий, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Въпреки това, докато пътуваме през този блестящ есенен месец, звездите казват, че Меркурий, Плутон и Сатурн ще насочват всичко, минимизирайки потока на ретроградна енергия и започвайки нов цикъл на планетарна енергия. Октомври/октомври също носи невероятно изцеление, но и справяне с Пълнолунието в Овен, което ще ни пусне дълбоко в сезона на затъмненията.

Разберете кои са най-важните астрологични аспекти през октомври/октомври 2022 г.:

1 октомври – Венера срещу Юпитер

Юпитер е планетата на разширяването, а Венера е планетата, свързана със сърцето, така че тук имаме красива енергия за разширяване на сърцето! Това е чудесен ден да се съсредоточите върху любовта към себе си и състраданието.

Отделете малко време, за да се насладите на живота! Ако се чувствате потиснати, представете си как вдишвате тази енергия като розова светлина.

С всяко вдишване почувствайте любовта, която Венера може да активира чрез тази розова светлина. С всяко издишване вижте как тази розова светлина премахва всичко, което е тежко или ви кара да се чувствате зле.

2 октомври – Меркурий върви директно

Ретроградната фаза на Меркурий, която продължи от 9 септември, най-накрая приключва, но едва от 15 октомври приключва постретроградната сянка.

Когато Меркурий е директен, може да имате страхотни прозрения, нова информация и интуитивни послания.

Сега може да успеете да разрешите някои трудности в комуникацията и да прекратите трудните разговори.

8 октомври – Плутон в директно движение

Плутон е ретрограден от 29 април, но сега се движи директно, завършвайки своя ретрограден цикъл.

Плутон е планетата на смъртта и прераждането, така че когато излезем от тази глава, може да сме в състояние да видим с по-голяма яснота всички начини, по които сме били трансформирани.

Ако сме преживели някакъв край, може да започнем да виждаме как тези краища ни водят в нова посока.

9 октомври – Пълнолуние в знака Овен

Пълнолунието в Овен носи променяща се енергия, която вероятно ще инициира някакъв вид изцеление, трансформация. Докато резултатите от това изцеление са положителни, пътуването до там може да бъде малко конфронтативно или може би дори утежняващо.

Можем също така да достигнем точка, в която да започнем да се отказваме от идеята за изцеление в полза на това просто да продължим с нещата. Понякога можем да стигнем до точката, в която да станем толкова обсебени от лечението, че да изгубим от поглед нашето пътуване и чувството за спокойствие, което се опитваме да създадем.

Време е да осъзнаете, че всичко се случва с причина и в своето време.

17 – 19 октомври – Портата на Арктур

Слънцето се изравнява със суперзвездата Арктур, позволявайки на високочестотната енергия да се спусне към планетата.

Арктур ​​е звезда, свързана с просперитет, изобилие и мощни енергии.

22 октомври – Венера се изравнява със Слънцето

Друга фина, но красива енергия, когато Венера се подравнява със Слънцето. Това е известно като звездна енергия на Венера и премества Венера от утринна звезда към вечерна звезда.

Казват, че когато Венера е утринна звезда, тогава любовта, която излъчва, блести отвън, но когато Венера стане вечерна звезда, любовта, която излъчва, блести отвътре.

Тази промяна помага да се предизвикат чувства на любов към себе си, състрадание към себе си и може да съсредоточи вниманието ни върху това, от което се нуждаем, а не върху това, което хората около нас очакват.

23 октомври – Слънце в знака на Скорпион

Започва управлението на Скорпион и тази енергия може да ни накара да се заинтересуваме от корените на нашите мисловни модели и навици.

Може да преживеем пробив в разбирането защо функционираме по начина, по който функционираме, или може да имаме момент, в който осъзнаваме как да направим желаните промени в живота си.

Сезонът на Скорпион може да ни направи особено чувствителни, но колкото по-настроени сме, толкова по-голяма е нашата осведоменост, толкова по-голямо е нашето възприятие и толкова по-голямо е нашето разбиране.

23 октомври – Сатурн се движи директно

Ще започнем да виждаме как нашите предизвикателства са ни оформили и са ни отворили към нови възможности.

Сатурн е известен като господар на кармата и докато пътува ретроградно, ни дава възможност да изчистим и преодолеем кармичните дългове.

Дава ни подаръци за нашата упорита работа, кара ни да се развиваме, да се учим от грешките си.

25 октомври – Новолуние и слънчево затъмнение

Новолунието и слънчевото затъмнение отварят портала към нова глава в живота ни. Може да се сблъскаме с проблемите, които имахме около пролетта, април/април и май/май тази година – някои теми, които трябва да преразгледаме.

Затъмненията поставят изпитания и предизвикателства пред нас, но само за да вземем важни решения в живота.

Тъй като това е слънчево затъмнение, то може да донесе нова перспектива за това как сме избрали да виждаме нещата.

Нещо от нашето минало също може да бъде разрешено или завършено, правейки място за появата на нещо ново.

28 октомври – Ретрограден Юпитер отново влиза в Риби

Докато Юпитер пътуваше ретроградно през последните няколко месеца, той се върна в Риби, за да довърши всички недовършени дела.

Може да забележим, че Юпитер в Риби се връща за пречистване. Сега е моментът да поработите върху емоциите си, да се освободите от товара от миналото.

30 октомври – започва ретрограден Марс

Ретроградният Марс започва на 30 октомври, но е вероятно да усетим ефекта му още преди този ден. Марс е планетата, която управлява нашите енергийни нива, нашата способност да предприемаме действия и нашите чувства на мотивация.

С навлизането на Марс в своята ретроградна фаза, тези области от нашия живот може да попаднат на фокус по някакъв начин.

Може да ни се стори по-голямо предизвикателство да управляваме енергийните си нива, предприемането на действия може да е по-голямо предизвикателство или може да започнем да поставяме под въпрос мотивацията си.

Ретроградният Марс може да се прояви по различен начин за всеки, но е известно, че това е малко бавно време.

Това също може да доведе до прегаряне или нужда от наистина почивка и възстановяване.

Подобни рецепти

Back to top button