Мода и Стил

91-годишна моделка се снима гола (Снимки)

Днес обръщаме поглед към най-възрастния действащ модел в света Кармен Дел Орефис. Излъчваща стил и достолепние, тя е модна икона, която нагледно доказва, че една жена може да изглежда прекрасно на всяка възраст. Наскоро звездната дама се снима за новия брой на списание New You.

На корицата на изданието я виждаме редом до 69-годишната Бевърли Джонсън – първият афроамерикански модел, който се появява на корицата на американския Vogue. На една от снимките в новия брой на списанието виждаме Кармен Дел Орефис да позира топлес. Тя лежи на легло по бельо в телесен цвят и деликатно прикрива гърдите си със завивка, информира woman.bg.

Кармен дел Орефис навлиза в модния свят през далечната 1947-а година, когато е едва на 13. Само две години по-късно тя вече е на корицата на Vogue. Спомня си обаче, че не харесала снимките, защото приличала на момченце и дори признава, че плакала върху тях.

През същата година Дел Орефис печели между 10 и 25 долара на час. Сума, която и днес би се определила като „добро заплащане“. Десетина години по-късно тя вече може да се похвали с работни ангажименти, които ѝ носят по 300 долара на час, и е великият Салвадор Дали я провъзгласява за своя муза.

През дългогодишната си кариера Кармен Дел Орефис работи за Dior, Rolex, Chanel и е лице на козметиката Lancester. Тя пише книги за възходите и паденията си, а в чест 80-ия ѝ рожден ден бе направена изложба в Ню Йорк.

Днес Кармен е на 91 години и въпреки това не е спряла да позира пред камерите и по-важното – запазила е женското си обаяние и жажда за живот.

LUPA

Related Articles

Back to top button