връзкавръзка


Силната емоционална зависимост от мъж изобщо не е любов …8 признака на отровена връзка

Токсичната връзка изобщо не е проява на страстна любов, а психологически затвор. Как да разберете, че сте в него и да излезете от него без загуба? Изобщо не е трудно да разберете дали половинката ви е токсична.

Основният критерий в този случай ще бъде наличието на силен вътрешен дискомфорт. Ако след общуване с човек се чувствате депресирани, изпитвате страх или емоционално изтощение, тогава нямате късмет – свързали сте се с „палача“.

Манипулацията е опасен вид връзка. Веднага щом един започне да го използва, вторият започва да страда. И по-често в последната роля е жена. За да се защитите, трябва да познавате врага лично. Следните характеристики на поведение ще ви помогнат да разпознаете манипулатора, на който трябва да обърнете внимание:

  1. Той те кара да се чувстваш виновен. Задачата на психохищника е да играе върху вашите слабости. Дори в тези ситуации, когато първоначално сте сигурни, че сте прави, се появяват мисли, че сте направили нещо нередно, че сте виновни за нещо.
  2. Заема позицията на жертвата. Такъв „нещастен“ манипулатор активно ще оказва натиск върху чувството на съжаление, ще демонстрира слабост.
  3. Той може да използва заплахи. В арсенала на такъв човек винаги има фрази като „Ако не направиш това, тогава аз …“, „Изберери: или аз, или …“. Единственият изход е, да бягаме? Ами любовта и обичта?
  4. Чувствате се зле от общуването с този човек, но не го спирате.
  5. Вие се приспособявате към настроението на този човек. Не можеш просто да се приближиш и да поговориш. Трябва да следите в какво настроение е той, искате да намерите добър момент. Но това почти никога не се получава: манипулаторът не е добре и ви разстройва. И след това вие се чувствате зле, но той, напротив, се чувства добре.
  6. Чувствате, че човекът ви мами, но все още се съмнявате.
  7. Самочувствието ви пада. Не вярвате в себе си, започвате да мислите, че изобщо не разбирате нищо в живота. Вече не се съмнявате в позицията си в конкретни отношения – съмненията започват да проникват във всички области на живота ви.
  8. След общуване с този човек нямате сила. Чувстваш се като изцеден лимон, като човек, чиято кръв е изсмукана от вампир.

Ако наблюдавате поне 5-7 знака в себе си, значи наистина сте в силна емоционална зависимост от мъж.


Previous article5-те най-добре поддържани жени сред знаците на зодиака